Lähiopiskelu
Koulutuspäivät järjestetään paikan päällä.
Etä-/lähiopiskelu
Sisältää etä- ja lähikoulutuspäiviä sekä itsenäistä verkko-opiskelua.
Etäopiskelu
Koulutuspäivät toteutetaan etäyhteydellä reaaliajassa, ja niille on sovittu tarkka ajankohta. Lisäksi koulutukseen sisältyy itsenäistä verkko-opiskelua.
Hybridi
Koulutuspäiviin voi osallistua oman valinnan mukaisesti joko paikan päällä tai etäyhteydellä.
Itsenäinen verkko-opiskelu
Ei sisällä aikaan sidottuja koulutuspäiviä. Koulutuksen voi suorittaa omaan tahtiin haluamanaan ajankohtana verkko-oppimisympäristössä tallenteita, tehtäviä ja muita materiaaleja hyödyntäen.
Oppisopimuskoulutus
Oppisopimuksessa työnantajasi osallistuu kouluttamiseen. Oppisopimus edellyttää, että sinulla on alan työpaikka.
Opetushallituksen virallinen ammatillinen tutkinto
Sosiaali-, terveys- tai hyvinvointialan yrittäjä tai yrittäjäksi aikova, kehitä liiketoimintaosaamistasi sote-alalle suunnatussa yrittäjyyden ammattitutkinnossa! Olitpa yritystoimintaa suunnitteleva tai jo alalla toimiva yrittäjä, tässä on erinomainen tuotteistamisen, talouden ja myynnin paketti – opiskeltavista sisällöistä valitset toiminnallesi ne oleellisimmat!
Valittavanasi on kaksi osaamisalaa sen mukaan, suunnitteletko vasta yrityksen perustamista tai onko sinulla jo yritys olemassa.
Yrityksen perustamista suunnittelevat
Koulutuksessa arvioit omia edellytyksiäsi toimia yrittäjänä ja kehität omia yrittäjävalmiuksiasi. Kirkastat liikeideasi ja suunnittelet oman yrityksesi perustamista. Opit tuotteistamaan palvelusi, ja saat arvokkaat opit myyntiin, markkinointiin sekä talouden pyörittämiseen. Koulutuksen avulla osaat laatia liiketoimintasuunnitelman laskelmineen (hyödynnettävissä starttirahan hakemisessa), suunnitella tarvitsemasi yhteistyöverkostot sekä kehittää liiketoimintaasi vastuullisesti.
Vahvistamalla omaa osaamistasi vältät suurimmat sudenkuopat yrittäjyyden alkumetreillä. Saat asiantuntijoilta tukea ja neuvoja, ja samalla verkostoidut muiden sote-alan yrittäjyyttä suunnittelevien tai jo yrittäjänä toimivien kanssa.
Yrittäjänä toimivat
Koulutuksessa kehität yrittäjäosaamistasi, löydät uusia toimintatapoja ja saat lisää varmuutta yritystoimintaasi. Analysoit yrityksesi nykytilaa ja suunnittelet kehittämistoimenpiteet tavoitteellisesti ja vastuullisesti.
Menestyksekäs yrittäjänä toimiminen vaatii monipuolista tiedon hallintaa oman ammattiosaamisen lisäksi. Koulutuksessa kartutat osaamistasi mm. taloushallinossa, verotuksessa, budjetoinnissa, markkinoinnissa, sopimusjuridiikassa ja työsuhdeasioissa. Voit myös panostaa yrityksesi tuotteiden ja palvelujen tuotekehitykseen ja digitalisointiin.
Pääset verkostoitumaan muiden sote- tai hyvinvointialalla yrittäjinä toimivien kanssa, ja ymmärrät verkostojen hyödyn liiketoiminnassasi.
Koulutuksen teemat ja koulutuspäivät
Näistä rakennetaan henkilökohtainen opiskeluohjelmasi.
Yrittäjyys
Liiketoiminnan suunnittelu
Asiantuntijapalveluiden markkinointi
Oman osaamisen tuotteistaminen
Yritystoiminnan taloushallinto ja laskelmat
Yritystoiminnan lainsäädäntö
Päivi Nummi, ekonomi, KLT,HT, HHJ
Päivi on pitkänlinjan taloushallinnon osaaja niin talousraporttien tuottajana kuin niiden analysoijana. Päiville on tärkeää tuotettujen raporttien hyödyntäminen johtamisessa ja organisaation ohjaamisessa. Kokemusta on kertynyt pienistä toiminimiyrityksistä aina pörssiyhtiöihin saakka. Kouluttajatyön lisäksi Päivi toimii tilintarkastajana ja on mukana myös yhtiöiden hallitus- ja ohjausryhmätyöskentelyssä. Toiminnan keskiössä Päivillä on aina ollut sekä ihmisten että organisaatioiden kehittyminen. Toimintaa ohjaavana mottona Päivillä on ajatus siitä, että: taloushallinnosta voi puhua myös kansantajuisesti.
Pentti Seppänen, juristi, kauppatieteen maisteri, yrittäjä, Lakitoimisto Omajuristi Oy
Pentti työskentelee lakitoimistoyrittäjänä ja luennoitsijana. Valmentajakokemusta hänellä on 10 vuoden ajalta.
"Työskentelytapoihini kuuluu avoimuus ja ihmisten kunnioittaminen. Valmennuksissani olennaista on vuorovaikutteisuus. Työskentelyni tähtäin on siinä, että asiakkaat ja valmennuksiin osallistuvat henkilöt ja organisaatiot välttyisivät turhilta oikeusriidoilta."
Virpi Vainio, TaM, TaM
Virpi on brändin rakentamisen ja konseptisuunnittelun asiantuntija yli 20 vuoden kokemuksella. Hän tarkastelee brändin rakennusta monitasoisena prosessina, jonka lopputulos on enemmän kuin osiensa summa ja joka luo vahvan pohjan tarinankerronnalle sekä kokonaisvaltaiselle brändikokemukselle. Konseptisuunnittelussa puolestaan korostuvat palvelumuotoilu sekä tuotteistamisen keinot paketoida palvelu helposti ostettavaan ja myytävään muotoon. Kouluttajana Virpi pyrkii tarjoamaan uudenlaisia tulokulmia ja ajattelumalleja sekä käytännön työkaluja näiden aihealueiden äärellä.
linkedin.com/in/virpivainio/
Jorma Nordlund, toimitusjohtaja, Nordcase Consultants Oy
Jorman asiantuntijuus on yritystoiminnan kehittämisessä; perustamisesta tuloksekkaaseen toimintaan. Asenteiden merkityksen, ansaintalogiikan ja toiminnan arkkitehtuurin ymmärtämisen kautta on mahdollista saavuttaa organisaatiolle asetetut taloudelliset ja toiminnalliset tavoitteet. Jorma antaa opiskelijoille ajatusmalleja sekä pohdinnan ja kehittämisen elementtejä valmiiden ratkaisujen sijaan. Hän uskoo, että pikatietä onneen ei liiketoiminnassa juurikaan ole olemassa.
Yrittäjyyden ammattitutkinto on Opetushallituksen virallinen ammatillinen tutkinto, jossa tutkinnon suorittaminen ja tutkintokoulutus henkilökohtaistetaan juuri sinulle sopivaksi. Valitset tutkinnon osaamisalan sen perusteella, suunnitteletko vasta yrityksen perustamista tai onko sinulla jo yritys olemassa.
Valitset Rastor-instituutin ohjaajan kanssa tutkinnon osat, joilla saavutat tutkinnossa vaadittavan ammattitaidon. Opintojen laajuus riippuu siitä, mitä tutkinnon osia valitset tutkintoosi ja mitä jo osaat.
Jokaisessa tutkinnossa on omat vaatimuksensa ammatilliselle osaamiselle. Tutustu yrittäjyyden ammattitutkinnon perusteisiin Opetushallituksen sivuilla.
Tutkinnon rakenne, yrittäjyyden ammattitutkinto 150 osp
Kaikille pakollinen tutkinnon osa
Osaamisalakohtainen pakollinen tutkinnon osa (valitaan toinen)
Valinnainen tutkinnon osa (valitaan yksi)
Muista valinnaisista tutkinnon osista saat tietoa Rastor-instituutin yhteyshenkilöltä.
Tämä koulutus on Opetus- ja kulttuuriministeriön osittain rahoittamaa ammatillista lisäkoulutusta. Opiskelija maksaa vain koulutuksen opiskelijamaksun. Opiskelijamaksu sisältää tutkinnon suorittamisen ja kaikki tutkinnon kurssit, joille opiskelija osallistuu, sekä oppimateriaalit ja kirjat.
Opiskelijamaksu laskutetaan yhdessä erässä, ja sen tulee olla maksettuna ennen koulutuksen alkua. Ammatti- ja erikoisammattitutkinnoissa osoitamme ja lähetämme Opetushallituksen ohjeen mukaan koulutuksen laskun opiskelijalle. Jos olet hankkinut rahoituksen Rastor-instituutin www-sivulla osoitetun rahoitusyhtiön kautta, lähetämme laskun rahoitusyhtiölle.
Osallistumisen voi perua ilman peruutuskuluja viimeistään 14 vrk ennen koulutuksen alkua. Alle 14 vrk ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista perimme 50 % koulutuksen hinnasta. Jos osallistumista ei ole peruttu ennen koulutuksen alkua, perimme 100 % koulutuksen hinnasta.
Rastor-instituutin ammatilliset tutkinnot ovat arvonlisäverottomia.
Koulutus on mahdollista opiskella oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutuksen hinta määräytyy oppisopimustoimistossa. Kysy meiltä lisää!
Tutkinto on mahdollista suorittaa oppisopimuksella. Kysy lisää koulutuksen yhteyshenkilöltä!
Tarkistathan ennen hakeutumista, että seuraavat yrittäjyyden kriteerit oppisopimuskoulutuksessa toteutuvat kohdallasi:
Lue: Usein kysyttyä oppisopimuskoulutuksesta.
Oppisopimuskoulutus sopii kaiken ikäisille. Eläkettä saavalle ei suositella oppisopimusta.
Psst! Kollegasi ovat olleet kiinnostuneita myös näistä koulutuksista