Olemmeko menneisyyden menestyjiä vai tulevaisuuden tekijöitä?
Miten menneisyyden menestyjät ja tulevaisuuden tekijät eroavat toinen toisistaan? Mitä tarkoittaa työn murros ja miten siihen voidaan valmistautua, jotta olemme tulevaisuuden tekijöitä?
Onko niin, että menneisyydessä menestyttiin ja tulevaisuudessa menehdytään? Rastor-instituutin toimitusjohtaja Toni Berkowitsin vieraana aiheesta on keskustelemassa futuristi, keksijä, tietokirjailija, puhuja, kolumnisti ja säveltäjä Perttu Pölönen.
Podcastin sisältö
3:27 Intohimoisia ihmisiä ei voi voittaa, he pärjäävät ja pääsevät pitkälle. Mitkä asiat ovat saaneet Perttu Pölösen innostumaan ja aikaansaamaan tuloksia?
5:51 Maailma on täynnä uteliaita ihmisiä, harmi vaan, että he ovat alle 10-vuotiaita. Voiko uteliaisuutta harjoittaa vai onko se luonnonlahja?
12:08 Miten työ muuttuu? Kasvaako muutosvauhti, pysyykö se ennallaan vai mitä sille tapahtuu? Työn murros – onko se uusi asia ja miksi siitä puhutaan juuri nyt?
23:00 Miten yhteisöllisyys ja yhdessä tekemisen eetos pidetään mukana digitalouden ajassa? Mitä tulee tapahtumaan, jos jatkamme samaan tapaan 10–20 vuotta?
28:45 Yhteisöllisyys ja organisaatiokulttuurin rakentaminen vaatii vaivannäköä. Miten se tulisi huomioida johtamisessa?
30:45 Miten työ oletettavasti muuttuu seuraavan 10 vuoden aikana? Mitkä ovat keskeiset muuttuvat tekijät?
38:01 Millaisen muutoksen kourassa johtamistyö on ja mitä johtajilta edellytetään?
42:38 Mitä konkreettisia keinoja on varautua tulevaisuuden työelämän vaateisiin? Miten yksittäinen ihminen voi siihen varautua?
Podcast on äänitetty syyskuussa 2022.
Miten organisaatiosi pystyy vastaamaan jatkuvaan muutokseen? Tutustu palveluihimme, joissa yhdistyvät organisaatioiden osaamisen kehittäminen sekä työllistymiseen tähtäävät koulutukset!