Lähiopiskelu
Koulutuspäivät järjestetään paikan päällä.
Etä-/lähiopiskelu
Sisältää etä- ja lähikoulutuspäiviä sekä itsenäistä verkko-opiskelua.
Etäopiskelu
Koulutuspäivät toteutetaan etäyhteydellä reaaliajassa, ja niille on sovittu tarkka ajankohta. Lisäksi koulutukseen sisältyy itsenäistä verkko-opiskelua.
Hybridi
Koulutuspäiviin voi osallistua oman valinnan mukaisesti joko paikan päällä tai etäyhteydellä.
Itsenäinen verkko-opiskelu
Ei sisällä aikaan sidottuja koulutuspäiviä. Koulutuksen voi suorittaa omaan tahtiin haluamanaan ajankohtana verkko-oppimisympäristössä tallenteita, tehtäviä ja muita materiaaleja hyödyntäen.
Oppisopimuskoulutus
Oppisopimuksessa työnantajasi osallistuu kouluttamiseen. Oppisopimus edellyttää, että sinulla on alan työpaikka.
Opetushallituksen virallinen ammatillinen tutkinto
Sinä voit olla yrittäjän paras tuki. Motivoidu aloittelevien yrittäjien auttamisesta tai jo pidempään toimineiden yritysten liiketoiminnan kehittämisestä. Tässä käytännönläheisessä koulutuksessa vahvistat omaa asiantuntijuuttasi yritysneuvojana.
Tule kehittämään omia toimintatapojasi ja opi hyödyntämään toimintaympäristön ja yhteistyösuhteiden tuntemustasi yritysneuvontatyössäsi. Saat työkaluja ja taitoja verkostotoiminnan ja yritysneuvontapalvelujen kehittämiseen, ja pystyt hoitamaan yritysneuvontaa laadukkaasti asiakkaan tarpeet huomioiden.
Yritysneuvojan koulutus on suunnattu yritysneuvojille tai yritysneuvonnan tehtäviin siirtyville toimialasta riippumatta. Koulutuksen sisältö soveltuu sekä julkisella että yksityisellä sektorilla toimiville. Koulutus sopii hyvin myös henkilöille, jotka harjoittavat yritysneuvontaa muun työn ohessa. Osallistujat voivat toimia yritysneuvontaorganisaatioiden ohella myös monilla muilla toimialoilla kuten tilitoimistoissa, rahoitus-, pankki- ja vakuutusalalla sekä erilaisissa konsultti- ja asiantuntijapalveluja tarjoavissa yrityksissä. Koulutus soveltuu hyvin myös yrittäjille, jotka toimivat tai suunnittelevat toimimista asiantuntijoina toisille yrittäjille.
Suoritat yrittäjyyden ammattitutkinnon oman työsi ohessa ja sovellat oppimaasi käytännön työtehtävissäsi, kuten mm. kehität omia liiketoiminnan analysointitaitojasi, verkostojasi ja teet omaan työhösi liittyvän kehittämisprojektin. Näin kehität oman työyhteisösi käytäntöjä jo opintojen aikana. Saat niihin ohjausta työelämän kokeneilta asiantuntijoilta.
Koulutus muodostuu käytännönläheisistä koulutuspäivistä, verkkokursseista, etätehtävistä sekä työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta ja kehittämisestä.
Tutkinto rakentuu pakollisista ja valinnaisista tutkinnon osista. Tutkinnon osat ja tutkintokoulutuksen kurssit valitaan jokaisen opiskelijan kanssa henkilökohtaisesti. Valintaan vaikuttavat työtehtäväsi ja se mitä osaamista tarvitset kasvattaaksesi osaamistasi työelämää ja tutkinnon suorittamista varten.
Koulutuspäivien aiheita
Verkkokursseja
Sanna Kankaanpää on toiminut yritysneuvojana Pietarsaaren seudun kehittämiskeskuksessa vuodesta 1999 lähtien. Yrittäjiksi aikovien neuvonta sekä toimivien yritysten kehittäminen kuuluvat työnkuvaan. Lisäksi hän toimii aktiivisesti mentorina ja yrityskummina varsinkin nuorille yrittäjille.
Pia Lemmetty, markkinointijohtaja, yhteisöpedagogi ja järjestöosaaja
Pia Lemmetyllä on usean vuosikymmenen kokemus kehittämis- ja johtotehtävistä markkinoinnin, koulutuksen ja järjestötyön saralla. Pia on utelias, jatkuvasti uuden oppimisesta innostunut yhteisöpedagogi ja liiketoiminnan monipuolinen osaaja, jonka intohimona on auttaa muita menestymään. Viime vuosina Pia on kehittänyt osaamistaan erityisesti vastuullisuuteen ja tekoälyn hyödyntämiseen liittyen, laatien mm. ESG-raportteja asiakasyrityksilleen. Pia osaa esittää oikeita kysymyksiä ja saa opiskelijat oivaltamaan opetettujen asioiden merkityksen omassa työssään.
Kati Mehtälä, yrittäjä, palvelumuotoilija, lyhytterapeutti
Perustaja Toinen Totuus Oy & Toinen Tulevaisuus Oy, Meidän lapset -projekti
”Kysymällä ja kuuntelemalla saamme tietoa ja vain tiedon avulla voimme todella ymmärtää."
Päivi Nummi, ekonomi, KLT,HT, HHJ
Päivi on pitkänlinjan taloushallinnon osaaja niin talousraporttien tuottajana kuin niiden analysoijana. Päiville on tärkeää tuotettujen raporttien hyödyntäminen johtamisessa ja organisaation ohjaamisessa. Kokemusta on kertynyt pienistä toiminimiyrityksistä aina pörssiyhtiöihin saakka. Kouluttajatyön lisäksi Päivi toimii tilintarkastajana ja on mukana myös yhtiöiden hallitus- ja ohjausryhmätyöskentelyssä. Toiminnan keskiössä Päivillä on aina ollut sekä ihmisten että organisaatioiden kehittyminen. Toimintaa ohjaavana mottona Päivillä on ajatus siitä, että: taloushallinnosta voi puhua myös kansantajuisesti.
Paula Pihlajamaa, kehittämispäällikkö, Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät, puheenjohtaja, Suomen Yritysvälittäjäin ja Omistajanvaihdosasiantuntijain Liitto ry.
Paula Pihlajamaa on toiminut Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjissä omistajanvaihdosten parissa vuodesta 2015 lähtien. Hän on koordinoinut alueen omistajanvaihdospalvelua ja toiminut useissa omistajanvaihdoshankkeissa alueellisesti ja valtakunnallisesti.
Yrittäjyyden ammattitutkinto on Opetushallituksen virallinen ammatillinen tutkinto, jossa tutkinnon suorittaminen ja tutkintokoulutus henkilökohtaistetaan juuri sinulle sopivaksi. Henkilökohtaisessa opiskeluohjelmassa huomioidaan aiempi osaamisesi ja työtehtäväsi.
Valitset Rastor-instituutin ohjaajan kanssa tutkintoon soveltuvasta kurssitarjonnasta ne kurssit, joilla saavutat tutkinnossa vaadittavan ammattitaidon. Opintojen laajuus riippuu siitä, mitä tutkinnon osia valitset tutkintoosi ja mitä jo osaat.
Jokaisessa tutkinnossa on omat vaatimuksensa ammatilliselle osaamiselle. Tutustu yrittäjyyden ammattitutkinnon perusteisiin Opetushallituksen sivuilla.
Tutkinnon rakenne, yrittäjyyden ammattitutkinto, yritysneuvonnan osaamisala 150 osp
Kaksi pakollista tutkinnon osaa
Suositellut valinnaiset tutkinnon osat, joista valitaan yksi:
Muista valinnaisista tutkinnon osista saat tietoa Rastor-instituutin yhteyshenkilöltä.
Koulutuksen hinta on 980 €. Mikroyrittäjille hinta on 400 €.
Tämä koulutus on Opetus- ja kulttuuriministeriön osittain rahoittamaa ammatillista lisäkoulutusta. Opiskelija maksaa vain koulutuksen opiskelijamaksun. Opiskelijamaksu sisältää tutkinnon suorittamisen ja kaikki tutkinnon kurssit, joille opiskelija osallistuu, sekä oppimateriaalit ja kirjat.
Opiskelijamaksu laskutetaan yhdessä erässä, ja sen tulee olla maksettuna ennen koulutuksen alkua. Ammatti- ja erikoisammattitutkinnoissa osoitamme ja lähetämme Opetushallituksen ohjeen mukaan koulutuksen laskun opiskelijalle. Jos olet hankkinut rahoituksen Rastor-instituutin www-sivulla osoitetun rahoitusyhtiön kautta, lähetämme laskun rahoitusyhtiölle.
Osallistumisen voi perua ilman peruutuskuluja viimeistään 14 vrk ennen koulutuksen alkua. Alle 14 vrk ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista perimme 50 % koulutuksen hinnasta. Jos osallistumista ei ole peruttu ennen koulutuksen alkua, perimme 100 % koulutuksen hinnasta.
Rastor-instituutin ammatilliset tutkinnot ovat arvonlisäverottomia.
Koulutus on mahdollista opiskella oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutuksen hinta määräytyy oppisopimustoimistossa. Kysy meiltä lisää!
Tutkinnon yritysneuvojan osaamisalan opinnot voi suorittaa joko yrittäjän tai työsuhteisen oppisopimuksella.
Yrittäjän oppisopimus
Tarkistathan ennen hakeutumista, että seuraavat yrittäjyyden kriteerit oppisopimuskoulutuksessa toteutuvat kohdallasi:
Työsuhteinen oppisopimus
Työsuhteista oppisopimuskoulutusta varten sinulla täytyy olla:
Kysy lisää koulutuksen yhteyshenkilöltä!
Lue: Usein kysyttyä oppisopimuskoulutuksesta.
Oppisopimuskoulutus sopii kaiken ikäisille. Eläkettä saavalle ei suositella oppisopimusta.
Psst! Kollegasi ovat olleet kiinnostuneita myös näistä koulutuksista