Lähiopiskelu
Koulutuspäivät järjestetään paikan päällä.
Etä-/lähiopiskelu
Sisältää etä- ja lähikoulutuspäiviä sekä itsenäistä verkko-opiskelua.
Etäopiskelu
Koulutuspäivät toteutetaan etäyhteydellä reaaliajassa, ja niille on sovittu tarkka ajankohta. Lisäksi koulutukseen sisältyy itsenäistä verkko-opiskelua.
Hybridi
Koulutuspäiviin voi osallistua oman valinnan mukaisesti joko paikan päällä tai etäyhteydellä.
Itsenäinen verkko-opiskelu
Ei sisällä aikaan sidottuja koulutuspäiviä. Koulutuksen voi suorittaa omaan tahtiin haluamanaan ajankohtana verkko-oppimisympäristössä tallenteita, tehtäviä ja muita materiaaleja hyödyntäen.
Oppisopimuskoulutus
Oppisopimuksessa työnantajasi osallistuu kouluttamiseen. Oppisopimus edellyttää, että sinulla on alan työpaikka.
Opetushallituksen virallinen ammatillinen tutkinto
Oletko miettinyt yrittäjäksi ryhtymistä tai oletko jo perustamassa omaa yritystä? Jos sinulla on idea, tämä on tilaisuutesi ottaa haltuun kaikki menestyvän yritystoiminnan pyörittämiseen vaadittavat asiat. Tule mukaan oppimaan, tekemään ja verkostoitumaan muiden aloittelevien yrittäjien kanssa.
Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty pätee myös yrittäjyydessä. Tässä koulutuksessa teet konkreettisen liiketoimintasuunnitelman ja saat asiantuntijoiden vinkit yrityksen perustamiseen.
Hyödynnä koulutusta yrityksesi perustamiseen ja ensimmäisten askelten ottamiseen. Saat kullanarvoiset opit, joiden avulla vältät suurimmat yrittäjyyden alkumetrien sudenkuopat.
Koulutuksessa opit
Koulutus sopii kaikille, jotka suunnittelevat yritystoiminnan perustamista lähitulevaisuudessa. Tavoitteena voi olla päätoiminen yrittäjyys tai sivutoiminen yrittäjyys päätyön rinnalla, molempiin saa koulutuksesta tarvittavan osaamisen.
Opiskelu on käytännönläheistä aikuiskoulutusta ja sopii mainiosti työn ohessa suoritettavaksi.
Yrittäjyyden ammattitutkinnossa sinulla on paljon vaihtoehtoja oman tutkintopolkusi rakentamisessa.
Koulutuspäivien aiheita ovat mm.
Verkkokursseja
Jorma Nordlund, toimitusjohtaja, Nordcase Consultants Oy
Jorman asiantuntijuus on yritystoiminnan kehittämisessä; perustamisesta tuloksekkaaseen toimintaan. Asenteiden merkityksen, ansaintalogiikan ja toiminnan arkkitehtuurin ymmärtämisen kautta on mahdollista saavuttaa organisaatiolle asetetut taloudelliset ja toiminnalliset tavoitteet. Jorma antaa opiskelijoille ajatusmalleja sekä pohdinnan ja kehittämisen elementtejä valmiiden ratkaisujen sijaan. Hän uskoo, että pikatietä onneen ei liiketoiminnassa juurikaan ole olemassa.
Päivi Nummi, ekonomi, KLT,HT, HHJ
Päivi on pitkänlinjan taloushallinnon osaaja niin talousraporttien tuottajana kuin niiden analysoijana. Päiville on tärkeää tuotettujen raporttien hyödyntäminen johtamisessa ja organisaation ohjaamisessa. Kokemusta on kertynyt pienistä toiminimiyrityksistä aina pörssiyhtiöihin saakka. Kouluttajatyön lisäksi Päivi toimii tilintarkastajana ja on mukana myös yhtiöiden hallitus- ja ohjausryhmätyöskentelyssä. Toiminnan keskiössä Päivillä on aina ollut sekä ihmisten että organisaatioiden kehittyminen. Toimintaa ohjaavana mottona Päivillä on ajatus siitä, että: taloushallinnosta voi puhua myös kansantajuisesti.
Pentti Seppänen, juristi, kauppatieteen maisteri, yrittäjä, Lakitoimisto Omajuristi Oy
Pentti työskentelee lakitoimistoyrittäjänä ja luennoitsijana. Valmentajakokemusta hänellä on 10 vuoden ajalta.
"Työskentelytapoihini kuuluu avoimuus ja ihmisten kunnioittaminen. Valmennuksissani olennaista on vuorovaikutteisuus. Työskentelyni tähtäin on siinä, että asiakkaat ja valmennuksiin osallistuvat henkilöt ja organisaatiot välttyisivät turhilta oikeusriidoilta."
Yrittäjyyden ammattitutkinto on Opetushallituksen virallinen ammatillinen tutkinto, jossa tutkinnon suorittaminen ja tutkintokoulutus henkilökohtaistetaan juuri sinulle sopivaksi. Henkilökohtaisessa opiskeluohjelmassa huomioidaan aiempi osaamisesi ja työtehtäväsi.
Valitset Rastor-instituutin ohjaajan kanssa tutkintoon soveltuvasta kurssitarjonnasta ne kurssit, joilla saavutat tutkinnossa vaadittavan ammattitaidon. Opintojen laajuus riippuu siitä, mitä tutkinnon osia valitset tutkintoosi ja mitä jo osaat.
Jokaisessa tutkinnossa on omat vaatimuksensa ammatilliselle osaamiselle. Tutustu yrittäjyyden ammattitutkinnon perusteisiin Opetushallituksen sivuilla.
Tutkinnon rakenne
Yrittäjyyden ammattitutkinto, yritystoiminnan suunnittelun ja käynnistämisen osaamisala, 150 osp
Kaikille pakollinen tutkinnon osa
Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen 30 osp
Osaamisalakohtainen pakollinen tutkinnon osa
Yritystoiminnan suunnittelu ja käynnistäminen 60 osp
Valinnainen tutkinnon osa (valitaan yksi)
Muista valinnaisista tutkinnon osista saat tietoa Rastor-instituutin yhteyshenkilöltä.
Tämä koulutus on Opetus- ja kulttuuriministeriön osittain rahoittamaa ammatillista lisäkoulutusta. Opiskelija maksaa vain koulutuksen opiskelijamaksun. Opiskelijamaksu sisältää tutkinnon suorittamisen ja kaikki tutkinnon kurssit, joille opiskelija osallistuu, sekä oppimateriaalit ja kirjat.
Opiskelijamaksu laskutetaan yhdessä erässä, ja sen tulee olla maksettuna ennen koulutuksen alkua. Ammatti- ja erikoisammattitutkinnoissa osoitamme ja lähetämme Opetushallituksen ohjeen mukaan koulutuksen laskun opiskelijalle. Jos olet hankkinut rahoituksen Rastor-instituutin www-sivulla osoitetun rahoitusyhtiön kautta, lähetämme laskun rahoitusyhtiölle.
Osallistumisen voi perua ilman peruutuskuluja viimeistään 14 vrk ennen koulutuksen alkua. Alle 14 vrk ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista perimme 50 % koulutuksen hinnasta. Jos osallistumista ei ole peruttu ennen koulutuksen alkua, perimme 100 % koulutuksen hinnasta.
Rastor-instituutin ammatilliset tutkinnot ovat arvonlisäverottomia.
Koulutus on mahdollista opiskella oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutuksen hinta määräytyy oppisopimustoimistossa. Kysy meiltä lisää, tai ole yhteydessä oman alueesi oppisopimustoimistoon.
Tutkinto on mahdollista suorittaa yrittäjän oppisopimuksella.
Tarkistathan ennen hakeutumista, että seuraavat yrittäjyyden kriteerit oppisopimuskoulutuksessa toteutuvat kohdallasi:
Kysy lisää koulutuksen yhteyshenkilöltä!
Lue: Usein kysyttyä oppisopimuskoulutuksesta.
Oppisopimuskoulutus sopii kaiken ikäisille. Eläkettä saavalle ei suositella oppisopimusta.
Psst! Kollegasi ovat olleet kiinnostuneita myös näistä koulutuksista