Opetushallituksen virallinen ammatillinen tutkinto
Pätevöidy taloushallinnon ammattilaiseksi! Taloushallinnon alalle suunnattu liiketoiminnan ammattitutkinto antaa varmuutta hoitaa taloushallinnon ydintehtävät itsenäisesti. Tutkinto sopii sinulle, joka toimit taloushallinnon tehtävissä tai olet siirtymässä niihin.
Tervetuloa talouden koulutusten infoon!
Mietitkö talouden opintoja, mutta haluat tietää lisää ennen hakeutumista? Tule infotilaisuuteen kuulemaan ja kysymään! Katso seuraavan infon ajankohta ja ilmoittaudu mukaan.
Koulutuksen myötä syvennät ymmärrystäsi taloushallinnon roolista osana omaa organisaatiotasi ja sen liiketoimintaa. Koulutuksen jälkeen osaat tulkita talouden keskeistä lainsäädäntöä ja toimia sen mukaisesti.
Ammatillisessa tutkinnossa osaaminen näytetään käytännön työtehtävissä, joten sinulla täytyy olla alan työpaikka. Tutkinnon sisältö räätälöidään sinulle sen perusteella, mitä jo osaat ja mitkä ovat tavoitteesi. Opintojen sisältöjä suunniteltaessa voit huomioida myös työnantajasi tavoitteet. Saat henkilökohtaista ohjausta tutkinnon suorittamiseen ja opiskeluun Rastor-instituutin ohjaajalta.
Liiketoiminnan ammattitutkinnon taloushallinnon osaamisala sopii sinulle, jos työtehtäväsi liittyvät esim. kirjanpidon hoitamiseen, tilinpäätöksen laatimiseen, palkanlaskentaan, reskontrien hoitamiseen tai sisäiseen laskentaan. Tutkinto on aiemmalta nimeltään taloushallinnon ammattitutkinto.
Jos olet kiinnostunut taloushallinnon koulutuksesta, mutta sinulla ei ole alan työpaikkaa, suosittelemme Kirjanpitäjän tutkintoa tai Palkanlaskijan tutkintoa.
Koulutus toteutetaan verkossa. Se koostuu kouluttajan vetämistä etäkoulutuspäivistä sekä itsenäisestä verkko-opiskelusta ja oppimisesta työpaikalla. Etäkoulutuspäivät toteutetaan arkipäivisin klo 9~16 välillä.
Opintopolkusi ja koulutuspäivien ajankohdat tarkentuvat sinulle henkilökohtaisessa keskustelussa ennen opintojen alkua. Henkilökohtaisen keskustelun jälkeen pääset aloittamaan opintosi heti verkkokurssin parissa.
Pakollinen tutkinnon osa:
Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen -tutkinnon osa, 30 osaamispistettä (osp)
Valinnaiset tutkinnon osat, yhteensä 120 osaamispistettä:
Kirjanpidon ja arvonlisäverotuksen hoitaminen -tutkinnon osa, 60 osp
Tilinpäätös ja verotus -tutkinnon osa, 60 osp
Reskontran hoitaminen -tutkinnon osa, 60 osp
Palkanlaskennan hoitaminen - tutkinnon osa, 60 osp
Kannattavuuslaskenta ja budjetointi -tutkinnon osa, 60 osp
Taloushallinnon neuvontapalvelujen hoitaminen -tutkinnon osa, 60 osp
Projektin hallinta -tutkinnon osa, 60 osp
Toisen osaamisalan tutkinnon osa
Tutkinnon osa tai osat toisesta ammatillisesta perustutkinnosta, ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta.
Liiketoiminnan ammattitutkinto on Opetushallituksen virallinen ammatillinen tutkinto, jossa tutkinnon suorittaminen ja tutkintokoulutus henkilökohtaistetaan juuri sinulle sopivaksi sen perusteella, mitä jo osaat ja mitkä ovat tavoitteesi.
Valitset Rastor-instituutin ohjaajan kanssa tutkintoon soveltuvasta kurssitarjonnasta kurssit, joilla saavutat tutkinnossa vaadittavan ammattitaidon. Opintojen määrä riippuu siitä, mitä tutkinnon osia valitset tutkintoosi, mitä jo osaat ja miten kasvatat ammattitaitoasi työpaikallasi.
Opetushallituksen sivuilla on jokaiselle tutkinnolle omat vaatimuksensa ammatilliselle osaamiselle. Tutustu tutkinnon perusteisiin Opetushallituksen sivuilla.
Liiketoiminnan ammattitutkinto ja siinä taloushallinnon osaamisala koostuu yhdestä pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta. Sinulle valituista tutkinnon osista teet näytöt, eli osoitat osaamisesi aidoissa työtehtävissäsi niin, että tutkinnon perusteet täyttyvät.
Pakollinen tutkinnon osa:
Valinnaiset tutkinnon osat, joista valitset 1-2 tutkinnon osaa:
Valinnaiset tutkinnon osat 2, joista valitset 0-1 tutkinnon osaa:
Osallistumismaksu sisältää tutkinnon suorittamisen ja kaikki tutkinnon kurssit, joille opiskelija osallistuu, sekä oppimateriaalit ja kirjat.
Tämä koulutus on Opetus- ja kulttuuriministeriön osittain rahoittamaa ammatillista lisäkoulutusta. Opiskelija maksaa vain koulutuksen omarahoitusosuuden (eli osallistumismaksun).
Osallistumismaksu laskutetaan yhdessä erässä, ja sen tulee olla maksettuna ennen koulutuksen alkua. Ammatti- ja erikoisammattitutkinnoissa osoitamme ja lähetämme Opetushallituksen ohjeen mukaan koulutuksen laskun opiskelijalle. Jos olet hankkinut rahoituksen Rastor-instituutin www-sivulla osoitetun rahoitusyhtiön kautta, lähetämme laskun rahoitusyhtiölle.
Osallistumisen voi perua ilman peruutuskuluja viimeistään 14 vrk ennen koulutuksen alkua. Alle 14 vrk ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista perimme 50 % koulutuksen hinnasta. Jos osallistumista ei ole peruttu ennen koulutuksen alkua, perimme 100 % koulutuksen hinnasta.
Rastor-instituutin ammatilliset tutkinnot ovat arvonlisäverottomia.
Koulutus on mahdollista opiskella oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutuksen hinta määräytyy oppisopimustoimistossa (0–450 €). Kysy meiltä lisää, tai ole yhteydessä oman alueesi oppisopimustoimistoon.
Tutkinto on mahdollista suorittaa oppisopimuksella.
Oppisopimuskoulutusta varten sinulla täytyy olla:
Myös yrittäjänä toimivalle voidaan tehdä oppisopimus. Oppisopimuskoulutus sopii kaiken ikäisille.
Tutkinnon suorittaminen oppisopimuksella
Kysy lisää koulutuksen yhteyshenkilöltä!
Lue: Usein kysyttyä oppisopimuskoulutuksesta.
Käytännön työtehtävien ja Rastor-instituutin opintojen synkronointi on omalla kohdallani osoittanut onnistuneeksi oppimiskonseptiksi.
Suoritin tutkinnon, sain sen myötä uuden työpaikan sekä perustin oman yrityksen.
Siirryin puolessa vuodessa avustavista tehtävistä vaativiin tehtäviin.
Psst! Kollegasi ovat olleet kiinnostuneita myös näistä koulutuksista