Närstudier
Utbildningen ordnas på plats.
Distans-/närstudier
Omfattar distans- och närstudiedagar samt självstudier på distans.
Distansstudier
Utbildningsdagarna ordnas i realtid på distans och vid överenskommen exakt tidpunkt. Därtill omfattar utbildningen självstudier på distans.
Hybrid
Du kan välja om du vill delta i utbildningsdagarna på plats eller på distans.
Självständiga webbstudier
Omfattar inga tidsbestämda utbildningsdagar. Utbildningen kan genomföras i egen takt vid önskad tidpunkt genom att utnyttja inspelningar, uppgifter och övriga material som finns i nätinlärningsmiljön.
Läroavtalsutbildning
Vid läroavtalsutbildning deltar din arbetsgivare i utbildandet på arbetsplatsen. Läroavtalet förutsätter att du har en arbetsplats inom branschen.
Arbetshälsa och välbefinnande utvecklas bäst i form av samarbete på arbetsplatsen. Under välbefinnandeutbildningen lär du dig att utveckla arbetsgemenskapen med målet att minska sjukfrånvaron och befrämja välbefinnandet och arbetshälsan på din arbetsplats.
Välbefinnande i arbetet-kortutbildningen lyfter fram vikten av god arbetshälsa. Under utbildningen betonas samarbetets betydelse för att få igång processer som främjar arbetshälsan på arbetsplatsen. Roller och ansvarsfrågor, rättigheter och skyldigheter behandlas. Målet är att få igång en hälsobefrämjande utveckling och att få ny motivation och iver att tillsammans fortsätta utveckla arbetsplatsens välbefinnande. Med hjälp av en förhandsuppgift kartläggs utgångsläget och behoven på din arbetsplats. I slutet av utbildningsdagen repeteras dagens diskussioner och innehåll i en tent.
Efter utförd utbildning och godkänd tent erhåller deltagarna ett Välbefinnande i arbetet-kort samt beredskap att sätta igång utvecklingen av välbefinnandet i den egna arbetsgemenskapen. Välbefinnande i arbetet-kortutbildningen lämpar sig för hela personalen: såväl för ledare och teamledare som för arbetarskyddsmedlemmar och -ansvariga. Bästa resultat uppnås när så många som möjligt deltar.
Välbefinnande i arbetet som en helhet
Vad innebär välbefinnande i arbetet?
Ledarskap och välbefinnande i arbetet
En fungerande arbetsgemenskap
Vad gör vi härnäst?
Debiterings- och annulleringsvillkor
Deltagaravgiften debiteras i en rat och den ska vara betald innan utbildningen börjar. Om du har frågor gällande debiteringen av deltagaravgiften, så kan du vara i kontakt på adressen laskutus@rastorinst.fi.
Deltagande i utbildningen kan annulleras utan avgift fram till 14 dygn innan utbildningen inleds. Då deltagande annulleras senare än 14 dygn innan utbildningen inleds, debiteras 50 % av utbildningens pris. Om deltagandet inte annulleras före utbildningen inleds, debiteras 100 % av utbildningens pris.
Till priset tillkommer moms om ingenting annat nämns i kursbeskrivningen. Studieavgifterna för yrkes- och specialyrkesexamina är momsfria.
Utbildningsanordnaren bibehåller rätten att annullera utbildningen ifall deltagarantalet anses vara för lågt. I det här fallet informeras studeranden om annulleringen av utbildningen så fort som möjligt. Betalda deltagaravgifter återbetalas eller alternativt kan den studerande välja en annan utbildning till samma pris i stället för den som annullerats. Utbildningsanordnaren har också rätt att ändra på utbildningens innehåll inklusive byta utbildare.
Välbefinnande i arbetet-kortutbildningen lyfter fram vikten av god arbetshälsa.