Copywriterin* koulutuksella kirjoittaja vahvisti omaa identiteettiään
*Copywriterin koulutusohjelma on poistunut valikoimastamme v.2023. Tutustu Sisällöntuottajan koulutusohjelmaan.
Turkulainen Riikka Holmberg bloggasi koko Copywriter-opintojensa ajan kokemuksiaan opiskelusta. Vuoden aikana julkaistuista bloggauksista keriytyy koskettava kirjoittajan kasvutarina. Kuinka paljon ammatillista kehitystä voikaan tapahtua yhden vuoden aikana!
Osaanko mitään, kehtaanko edes hakea opiskelemaan?
Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiasta käsikirjoittajaksi (medianomi AMK) valmistunut Riikka Holmberg palaa halusta kirjoittaa työkseen, mutta huomaa ajautuneensa töihin kaupan alalle. Epävarmuus omista taidoista kalvaa, mutta Riikka päättää rohkaistua ja hakea opiskelemaan kirjoittamista.
”Olen pitkästä aikaa innostunut ja näen tulevaisuudessa enemmän raollaan olevia ovia. Ja mikä tärkeintä: minä kirjoitan.”
Blogi 1: Kajastusta ovenraosta
Verkko-opiskelu on monipuolisempaa kuin uskotkaan
Kun Riikka vierailee Copywriterin koulutusohjelman verkko-opintojaksolla Turun tuomiokirkossa ja Wäinö Aaltosen museossa, hän oppii katsomaan kotikaupunkiaan Turkua copywriterin silmin.
“Seison Turun tuomiokirkossa. Aika vuoroin pysähtyy ja vuoroin virtaa hurjalla vauhdilla miettiessäni kaikkia niitä ihmisiä, jotka ovat vuosien saatossa käyneet täällä hengittämässä hiljaisuutta ja vaimeasti supatettuja sanoja, kuuntelemassa kivilattiasta kaikuvia askelia. Uskokaa tai älkää, olen suorittamassa itsenäisiin verkko-opintoihin liittyvää tehtävää.”
Juuri näin! Itsenäisten verkko-opintojen ei todellakaan tarvitse tarkoittaa pelkkää tietokoneen ääressä istumista.
Blogi 2: Itsenäinen verkko-opiskelu, aikaa inspiraatiolle
Opiskelu hirvittää ja hämmentää, mutta se kuuluu asiaan
Kun kirjoittajaopintojen digitaaliseen ympäristöön pureutuva jakso on alkamaisillaan, Riikka hapuilee ilmaa.
”Kun työskentelee kirjoittamisen parissa, suuri osa työstä on näkymätöntä, ajatustyötä. Muistiinpanot, kynällä paperille kirjoittamani sanat, ovat puolestaan konkreettisia. Eikö digitaalinen maailma ole kaiken konkreettisen vastakohta?”
Jakson jälkeen Riikka huomaa asioiden muuttuvan konkreettisiksi silloin, kun niitä pohtii suhteessa konkreettiseen päämäärään. Kirjoittaakseen blogin, jonka lukijat löytävät, tai löytääkseen työn kirjoittamisen parissa.
Blogi 3: Konkreettisia päämääriä
Kannustavat kouluttajat taltuttavat epäonnistumisen pelon
Riikka tietää, että portfolio olisi tehtävä, mutta pelkkä sanakin puistattaa häntä. Pian hän ymmärtää, että se on epäonnistumisen pelkoa. Pian ahdistus hälvenee kannustavan kouluttajan avulla.
”Sain vinkkejä oman näköiseni projektin eteenpäin viemiseen, sekä paljon tsemppiä, jonka merkitys portfolion työstämisen kohdalla on ollut itselleni valtavan suuri.”
Blogi 4: Paras minä, juuri nyt
Opiskeleminen kasvattaa itsevarmuutta
”Mennyt vuosi opintojen parissa on ollut rankka, en yritäkään väittää muuta. Samalla se on ollut minulle käänteentekevä ajanjakso elämässäni. Aikaisemmin kärsin jatkuvasti siitä tunteesta, etten osaa tarpeeksi ja olen jäänyt ammatillisesti sivuun. Enää ei tunnu siltä.”
Blogi 5: Seuraavan askeleen aika
Riikan kirjoittajaopinnot alkavat olla takanapäin. Markkinoinnin, kirjoittamisen ja luovan työn ammattilaisen on aika kääntää uusi sivu.
Markkinoinnin ja viestinnän koulutuksistamme löytyy omansa niin untuvikoille kuin harjaantuneille kirjoittajille. Turkulainen Riikka Holmberg oli kirjoittajakoulutusta aloitellessaan jotain siltä väliltä.
Artikkeli on julkaistu alun perin Markkinointi-instituutin verkkosivuilla. Markkinointi-instituutti ja Rastor yhdistyivät 1.1.2020. Uuden yrityksen nimeksi tuli Rastor-instituutti.