Opetushallituksen virallinen ammatillinen tutkinto
Kiinteistönvälitykseen suunnattu liiketoiminnan ammattitutkinto (KiLAT) pätevöittää sinut kiinteistönvälitysalan ammattilaiseksi ja varmistaa kilpailuetusi työmarkkinoilla.
Kiinteistönvälitykseen suuntautuva liiketoiminnan ammattitutkinto on väylä kiinteistönvälitysalan ammattilaiseksi. Tutkinnon suoritettuasi kykenet toimimaan ammattitaitoisesti kiinteistöjen myynti- ja vuokraustehtävissä. Tutkinto tukee myös valmistautumisessa valtakunnallisiin Keskuskauppakamarin LKV- ja LVV-kokeisiin.
Koulutuksessa perehdyt asuntokauppaa säätelevään kiinteistölainsäädäntöön, välityspalvelun myymiseen ja asuntojen arvon arvioimiseen sekä vaihtoehtoisesti asuntojen vuokraukseen tai ostotoimeksiantojen hoitamiseen.
Liiketoiminnan ammattitutkinto on työelämässä arvostettu ammatillinen tutkinto, joka sisältää oppimista omissa työtehtävissäsi. Tutkinnon kiinteistönvälityksen osaamisala soveltuu kiinteistöjen ja huoneistojen arvon arviointiin, myyntiin ja vuokraukseen liittyvissä tehtävissä työskenteleville, kiinteistönvälitysalan myyntineuvottelijoille, myyntisihteereille, esimiehille ja kiinteistönvälitysalan yrittäjille.
Tutkinto on aiemmalta nimeltään Kiinteistönvälitysalan ammattitutkinto, KiAT. Jos et vielä toimi alan tehtävissä, valitse Kiinteistönvälittäjän koulutusohjelma.
Mitä eroa on Kiinteistönvälittäjän koulutusohjelmalla ja Kiinteistönvälitys – liiketoiminnan ammattitutkinnolla? Katso koulutuksen sisältö -kohdasta!
Koulutukseen sisältyy aikataulutettuja, kouluttajan vetämiä etäkoulutuspäiviä (ark. klo 9–16) sekä itsenäistä verkko-opiskelua joustavasti oman aikataulun mukaan.
Kiinteistönvälitysalan perusteet
Asunto-osakkeen kauppa
Kiinteistökauppa
Vuokraus- ja ostotoimeksianto
Kiinteistöjuridiikan kertaus
LKV-harjoituskoe ja kokeen läpikäynti
Arviointiaineiston palautus, Arviointikeskustelu
Itsenäistä verkko-opiskelua koulutuspäivien välissä
Etäjakson tavoitteena on, että opit ymmärtämään kiinteistöalan toimintaympäristöä laajemmin ja opit soveltamaan koulutuspäivien teoriatietoa käytännön liike-elämään kiinteistönvälitysalalla.
Etäopiskelu on tavoitteellinen opiskelujakso ja osa tehokasta oppimisprosessia. Sovellat oppimaasi käytännön tilanteisiin, usein suoraan omiin työtehtäviisi. Etäopiskelu on opiskelua verkko-oppimisympäristössä. Teet harjoitustehtäviä, jotka asiantuntijamme arvioivat ja kommentoivat.
Koulutuksen hintaan sisältyvät kirjat:
Koulutuspäivien ohjelman muutokset ovat mahdollisia.
Koulutukset ovat sisällöltään ja laajuudeltaan samanlaiset, opiskelijat osallistuvat samoihin koulutuspäiviin. Kummatkin koulutukset antavat siis valmiudet kiinteistönvälittäjänä toimimiseen. Ammatillisen tutkinnon, KiLAT, suorittamiseen kuuluvat koulutuspäivien lisäksi näyttötehtävät ja niiden arviointi. Näytöt tehdään omalla työpaikalla, ja niiden arviointiin osallistuu työnantaja. Kun koulutusohjelman suorittanut henkilö työllistyy kiinteistönvälitysalalle, hän voi tulla maksutta täydentämään opintojaan, suorittamaan ammattitutkinnon ja saamaan KiLAT-pätevyyden. Koulutusten hintaero johtuu siitä, että ammatilliset tutkinnot ovat valtion tukemaa koulutusta. LKV-pätevyys ja LKV-nimike on mahdollista hankkia suorittamalla Keskuskauppakamarin LKV-koe. Kokeeseen voi ilmoittautua kuka vaan, ilman koulutustakin. Koe on kuitenkin vaativa, sen läpäisemiseen Kiinteistönvälittäjän koulutusohjelma tai Kiinteistönvälitys - liiketoiminnan ammattitutkinto antavat hyvät edellytykset. |
Liiketoiminnan ammattitutkinto on Opetushallituksen virallinen ammatillinen tutkinto, jossa tutkinnon suorittaminen ja tutkintokoulutus henkilökohtaistetaan juuri sinulle sopivaksi sen perusteella, mitä jo osaat ja mitkä ovat tavoitteesi.
Valitset Rastor-instituutin ohjaajan kanssa tutkintoon soveltuvasta kurssitarjonnasta ne kurssit, joilla saavutat tutkinnossa vaadittavan ammattitaidon. Opintojen määrä riippuu siitä, mitä tutkinnon osia valitset tutkintoosi, mitä jo osaat ja miten kasvatat ammattitaitoasi työpaikallasi.
Jokaisessa tutkinnossa on omat vaatimuksensa ammatilliselle osaamiselle. Tutustu liiketoiminnan ammattitutkinnossa vaadittavaan osaamiseen Opetushallituksen sivuilla.
Tutkinnon osat
Tutkinto koostuu kaikille yhteisistä tutkinnon osista ja valinnaisista tutkinnon osista.
Yhteiset tutkinnon osat:
Valinnaiset tutkinnon osat:
Osallistumismaksu sisältää tutkinnon suorittamisen sekä oppimateriaalit ja kirjat.
Tämä koulutus on Opetus- ja kulttuuriministeriön osittain rahoittamaa ammatillista lisäkoulutusta. Opiskelija maksaa vain koulutuksen omarahoitusosuuden (eli osallistumismaksun).
Osallistumismaksu laskutetaan yhdessä erässä, ja sen tulee olla maksettuna ennen koulutuksen alkua. Ammatti- ja erikoisammattitutkinnoissa osoitamme ja lähetämme Opetushallituksen ohjeen mukaan koulutuksen laskun opiskelijalle. Jos olet hankkinut rahoituksen Rastor-instituutin www-sivulla osoitetun rahoitusyhtiön kautta, lähetämme laskun rahoitusyhtiölle.
Osallistumisen voi perua ilman peruutuskuluja viimeistään 14 vrk ennen koulutuksen alkua. Alle 14 vrk ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista perimme 50 % koulutuksen hinnasta. Jos osallistumista ei ole peruttu ennen koulutuksen alkua, perimme 100 % koulutuksen hinnasta.
Rastor-instituutin ammatilliset tutkinnot ovat arvonlisäverottomia.
Koulutus on mahdollista opiskella oppisopimuskoulutuksena.
Oppisopimuskoulutuksen hinta ja ehdot määräytyvät oppisopimustoimistossa (0–450 €). Kysy meiltä lisää, tai ole yhteydessä oman alueesi oppisopimustoimistoon.
Tutkinto on mahdollista suorittaa oppisopimuksella.
Oppisopimuskoulutusta varten sinulla täytyy olla:
Myös yrittäjänä toimivalle voidaan tehdä oppisopimus. Oppisopimuskoulutus sopii kaiken ikäisille.
Tutkinnon suorittaminen oppisopimuksella
Kysy lisää koulutuksen yhteyshenkilöltä!
Psst! Kollegasi ovat olleet kiinnostuneita myös näistä koulutuksista