Oikean koulutuksen valinta
Tutkinto on laaja kokonaisuus, joka muodostuu useista kursseista. Tutkinnon opiskelu kestää yleensä vähintään vuoden. Rastor-instituutti tarjoaa sekä omia tutkintoja että virallisia ammatillisia tutkintoja. Monet Rastor-instituutin tutkinnoista on perustettu vuosikymmeniä sitten, ja ne ovat vakiintuneet osaksi työikäisten jatko- ja täydennyskoulutusta.
Kurssi pureutuu yhteen aihepiiriin ja kestää yleensä 1–4 kuukautta. Voit opiskella kursseja yksitellen. Monet kursseista ovat osa yhtä tai useampaa tutkintoa. Osa kursseista on verkkokursseja, jolloin opiskelet kokonaisuudessaan verkko-oppimisympäristössä.
Voit myös opiskella kokonaisen tutkinnon joustavasti kurssi kerrallaan, jos et halua suoraan sitoutua koko tutkinnon suorittamiseen.
Kurssit ovat yleensä itsenäisiä kokonaisuuksia, joten useimmissa tutkinnoissa voit suorittaa kurssit omaan aikatauluusi sopivassa järjestyksessä. Voit suorittaa kursseja myös samanaikaisesti, jolloin suoritat tutkinnon nopeammin.
Joissakin tutkinnoissa, kuten taloushallinnon tutkinnoissa, on tarpeen suorittaa ainakin osa kursseista tietyssä järjestyksessä, koska ne muodostavat laajassa aiheessa toisiaan täydentävän jatkumon.
Kysy valitsemasi koulutuksen yhteyshenkilöltä, miten kurssien suorittaminen onnistuu kyseisessä tutkinnossa.
Ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto ovat kumpikin viralliseen koulutusjärjestelmään kuuluvia ammatillisia tutkintoja, joiden tarkoituksena on tarjota jo työelämässä toimiville aikuisille mahdollisuus suorittaa oman alan tutkinto hyödyntäen jo hankittua osaamista.
Ammattitutkintoja ja erikoisammattitutkintoja on useilta eri aloilta. Keskenään ne eroavat siten, että ne on tarkoitettu eritasoisissa tehtävissä toimiville.
Ammattitutkinnot vastaavat tasoltaan toisen asteen tutkintoja. Ne soveltuvat toimihenkilö- ja työntekijätason tehtävissä toimiville (esim. markkinointiassistentti, sihteeri ja assistenttitehtävät, kirjanpitäjä, myyntitehtävät).
Erikoisammattitutkinnot ovat vaativamman asiantuntijatason tutkintoja (esim. markkinointiviestinnän johto- ja asiantuntijatehtävät, taloushallinnon asiantuntijatehtävät, esimiestyö).
Ammatillisia tutkintoja kutsuttiin aiemmin myös näyttötutkinnoiksi.
Ammatillinen tutkinto tarjoaa työelämässä toimiville aikuisille mahdollisuuden suorittaa oman alan tutkinto hyödyntäen jo hankittua osaamista. Ammatillisissa tutkinnoissa osaaminen näytetään omassa työssä, joten jotta voit suorittaa tutkinnon, sinulla täytyy olla alan työpaikka.
Ammatillinen tutkinto on Opetushallituksen virallinen tutkinto. Tutkintoja on kolmea eri tasoa: perustutkinto, ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto.
Jokaisen ammatillisen tutkinnon kohdalla on määritelty, millaista osaamista ko. tutkinnossa vaaditaan ja millaisin kriteerein osaamista arvioidaan työssä. Tutkinnon suorittamisessa otetaan huomioon työssä tai muilla elämänalueilla kertynyt osaaminen.
Näyttöjen eli osaamisen osoittamisen lisäksi tutkinnon suorittamiseen sisältyy valmistavaa tutkintokoulutusta. Tutkintokoulutuksen tarkoituksena on kehittää opiskelijan osaamista niillä alueilla, joilla hänellä ei ole tarpeeksi kokemusta suoriutuakseen tutkinnosta. Rastor-instituutti tukee jokaista opiskelijaa tutkinnon suunnittelussa ja suorittamisessa ja järjestää tutkinnon suorittamiseen valmistavaa koulutusta.
Ei välttämättä. Jos osallistut kurssiin tai Rastor-instituutin omaan tutkintoon, sinulla ei välttämättä tarvitse olla alan työpaikkaa.
Jos suoritat liiketoiminnan perustutkinnon tai jonkin ammatti- tai erikoisammattitutkinnon, sinulla täytyy olla alan työpaikka tai sinun täytyy hankkia työpaikka tutkinnon aikana. Tämä johtuu siitä, että nämä ammatilliset tutkinnot ovat Opetushallituksen virallisia tutkintoja, joissa osaaminen näytetään omassa työssä. Joissain tapauksissa koulutuksen voit aloittaa, vaikka sinulla ei vielä olisikaan alan työpaikkaa. Sinun on kuitenkin järjestettävä itsellesi työpaikka / näyttöpaikka, jotta voit suorittaa koko tutkinnon.
Koulutus tukee alan vaihdossa, sillä se on todiste siitä, että ymmärrät uuden alan vaatimuksia ja olet sitoutunut muutokseen. Tarjonnassamme on useita tutkintoja ja kursseja, jotka sopivat alan vaihtoa suunnitteleville. Tällaisia ovat mm. HR-koordinaattorin koulutusohjelma, Kirjanpitäjän tutkinto, Luottotutkinto, Palkanlaskijan tutkinto, Viestijän tutkinto, Sisällöntuottajan koulutusohjelma, Digitaalisen markkinoinnin koulutusohjelma, Kiinteistönvälitysalan koulutusohjelma ja Isännöinnin koulutusohjelma.
Rastor-instituutin kurssien ja tutkintojen opiskelu antaa paljon enemmän kuin perinteiset päivän tai kahden seminaarit ja lyhytkurssit. Koulutus koostuu aina koulutuspäivien lisäksi omaan työhösi liittyvistä harjoituksista ja muista aktiviteeteista. Saat alan asiantuntijoilta kommentteja tekemiisi tehtäviin ja henkilökohtaista ohjausta. Kun pääset harjoittelemaan tekemistä omassa työssäsi, viet uuden työtavan helpommin osaksi arkea.
Koska tavoitteemme on, että koulutus todella synnyttää muutosta siinä, miten jokainen opiskelija tekee omaa työtään, sitoutamme opiskelijamme käytännönläheisten harjoitusten avulla etsimään kehittämiskohteita omasta tekemisestään ja organisaatiostaan. Vain harjoittelemalla uusia työtapoja ja uusien ideoiden tuomista arjen tekemiseksi koulutuksella on todellista vaikutusta.
Ammatilliset tutkinnot eli näyttötutkinnot ovat koulutusta, jota valtio tukee. Sen vuoksi maksat opiskelijana vain omarahoitusosuuden, joka on yleensä 700–1500 euroa. Ammatilliset tutkinnot sopivat työssäkäyville aikuisille ja niiden tavoitteena on, että suoritat Opetushallituksen virallisen tutkinnon. Ammatillisia tutkintoja ovat ammattitutkinnot, erikoisammattitutkinnot sekä liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi.
Muut tutkinnot ovat Rastor-instituutin omia tutkintoja tai koulutusohjelmia. Niissä maksat koko koulutuksen itse. Rastor-instituutin tutkinnot ja koulutusohjelmat ovat työelämään vakiintuneita ja arvostettuja koulutuksia.
Voit perua osallistumisen ilman peruutuskuluja viimeistään 14 vrk ennen ensimmäisen valitun kurssin alkua. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista perimme 50 % koulutuksen hinnasta, tai vaihtoehtoisesti voit maksaa koko osallistumismaksun ja käyttää sen hyväksi toisen koulutusohjelman maksuun vuoden sisällä peruutuksestasi. Mikäli emme saa lainkaan ilmoitusta peruutuksesta, veloitamme koko koulutuksen hinnan. Opiskelun keskeytys ei oikeuta opiskelumaksun palautukseen.
Verkkokurssien osallistumista ei voi peruuttaa sen jälkeen, kun käyttäjätunnukset on luovutettu opiskelijalle.